fbpx

Plastične kace

Plastične kace su plastični proizvod koji se drugačije naziva plastično bure. Namena kaca je skladištenje tečnosti i zbog toga se karakteriše kao plastični vertikalni rezervoar. Njegova primena je raznolika i zalazi u različite oblasti poslovanje. Neki je koriste u domaćinstvu, neki u poljopriverdi a neki u industriji. Kao što vidimo ima je svuda, a ne samo u našim ostavama, podrumima, magacinima ili špajzu.

Zahvaljujući kvalitetnoj izradi od polietilena visoke gustine (HDPE) i polipropilena (PP), kace su otporne na sunčeve zrake odnosno UV zračenje, kao i na kišu, sneg, led i ostale atmosferkske uticaje.

Kace sa vodenim dihtungom se razlikuju od običnih kaca sa poklopcem po prstenu napunjenom vodom koji se umeće na vrh kace i time stvara savršen dihtung. Ovakve kace se najčešće upotrebavaju za skladištenje i prenošenje zrnastih, tečnih i praškastih materija.

Plastične kace- primena

Plastične kace najčešće se koriste za fermentaciju voća i povrća, proces kod kojeg se ugljeni hidrati i šećeri razlažu i pretvaraju u prirodne konzervanse. Fermentacija omogućava da namernice budu zdrave, ukusne i dugotrajne. Pored fermentacije voća, kace mogu da se koriste i za skladištenje vode, hemikalija, žitarica kao i fermentaciju kljuka i još ,mogo tpga.. Još jedna dobra stvar je što se jedna ista kaca može koristi za različite svrhe u različitim godišnjim dobima.

Prednosti plastičnih kaca

Plastične kace odlikuje mala masa što ih čini laganim za manipulaciju. Pored toga otporne su na sve hemijske uticaje. Bilo da se nalze napolju ili unutra na snegu ili suncu ne zavise od vremenskih uticaja. Kvalitet plastike od kojih su kace izrađene garantuje čvrstinu i dugotrajnost.

Još jedna glavna prednost plastičnih kaca je, kada su tečnosti u pitanju, da ne odaju miris i ukus. Sve tečnosti koje se nalze u kaci, prilkom ispiranje, gube se a proizvod ostaje potpuno čist i bez ikakvih mirisa. Spreman za dalju upotrebu. 

Plastične kace za kominu

Vašu komunu komotno možete čuvati u plastičnim kacama. Name potreba da komuna stoji u kaci dugo, negde između 2-4 nedelje. Razlog je što, između ostalog, dolazi do gubitka alkohola i armone. Ukoliko planirate da kominu čuvate duže od 4 nedelje, preporučujemo vam da korisite hermetički zatvorene sudove. Zbog isparavanje alkohola korz drvene pore, čuvanje kljuka nije preporučljivo u drvenim sudovima. Iz tog razloga su plastične kace za komine najbolje rešenje. Plastično svojstvo sprečava isparavanje alkohala a omogućava da plastična kaca bude hermetički zatvorena.

Rakija i vino u plastičnim kacama

Trulo voće od kojeg se pravi rakija pa čak i grožđe namenjeno za proizvodnju vina, odlaže se u plastične kace za rakiju ili vino. To svim već vrlo dobro znamo. Ali da li znate da se te iste kace koriste i za odlaganje tog istog vina i rakije?

Naravno da se koristi. Te iste kace se isperu i iskoriste za odlaganje rakije koje je nastala nako procesa fermentacije voća. Ipak je omiljena primena kace u našem domaćinstvu skladištenje alkohola, oko ovoga se morate složiti! Iako se alkohol može čuvati u različitim posudama, praksa je da se one čuvaju u plastičnim kacama. Ovi plastični proizvodi imaju veliki kapacitet skladištenja, dugotrajnost i široku primenu.

Plastične kace za kupus

Plastične kace za kupus su najbolj rešenje koje možete odabrati. Sve dok je ta kaca namenjana isključivo za kisljenje kupusa. Prirodna fermentacija je jedno od najstarijih sredstava za očuvanje hrane i smanjuje rizik od bolesti koje se prenose hranom i kvarenjem hrane.

Cena plastičnih kaca zavisi od dosta faktora, pre svega zapremine, željenih priključaka… zbog toga nismo u mogućnosti da istaknemo cene na sajtu. Za sve informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona: 064 474 032 6 i 064 836 859 4 kako bi nam tačno rekli šta želite, a mi Vama ponudili najbolje rešenje. Hvala na razumevanju!

Podeli sa prijateljima
POZOVITE NAS