fbpx

Koju vrstu rezervoara izabrati?

Prilikom nabavke plastičnih rezervoara, bilo za modernizaciju zastarelih instalacija, za ugradnju kompletnih novih instalacija ili za proširenje postojećih sistema, u svakom trenutku se postavlja pitanje pravog rezervoara i pravog materijala.

Ne postoji standardni odgovor na ovo pitanje. Različiti materijali, plastika, čelik i aluminijum, svi imaju prednosti i nedostatke. Koji rezervoar je prikladan za predviđenu upotrebu treba razmotriti od slučaja do slučaja.

Plastični rezervoari Black Plastic Osečina
Plastični rezervoari: “Black Plastic” Osečina

Izbor najboljeg plastičnog rezervoara za Vas?

Polietilenski rezervoari su se dokazali na tržištu za bezbedno skladištenje i transport vode i drugih tečnosti u sektoru poljoprivrede.

U mnogim poljoprivrednim sektorima rezervoari su idealni kao tampon rezervoar za prskanje sredstava za zaštitu bilja ili, naravno, za sakupljanje kišnice. Za skladištenje vode, rezervoari su uglavnom pogodni za tečnosti do gustine od 1 kg/l. Za tečnosti veće gustine, kao što su tečna đubriva, melasa, glicerin ili gvožđe hlorid, rezervoari su projektovani za gustinu od 1,4 kg/l.

Plastični rezervoari se koriste za više namena i optimalno su dizajnirani za ove različite namene – bilo kao rezervoari za skladištenje, rezervoari sa dvostrukim zidovima, specijalni rezervoari za transport, podzemni rezervoari ili rezervoari za prikolice koji se lako transportuju do polja.

Ostale prednosti plastičnih rezervoara

Polietenski rezervoari imaju dug vek trajanja, jer ne korodiraju. Stalno praćenje mesta korozije na unutrašnjem zidu, usled vremenskih uticaja ili oštećenja, nije potrebno. Nečistoće od korozije su isključene, što je posebno važno pri skladištenju vode za piće.

Polietilenski rezervoari su veoma stabilni. U zavisnosti od veličine i predviđene primene, stabilnost potrebna za rezervoar može se precizno odrediti. Žlebovi obezbeđuju dobru krutost većih rezervoara i sprečavaju bilo kakvu deformaciju.

Savremeni polietenski rezervoari sprečavaju stvaranje algi u uskladištenoj vodi. Ovi rezervoari su napravljeni od polietilena specijalno dizajniranog za ovu svrhu i sprečavaju stvaranje algi, čak i ako je rezervoar postavljen na otvorenom. Pored toga, većina polietilenskih rezervoara ne dozvoljava prodiranje svetlosti.

Polietilenski rezervoari su lagani u poređenju sa drugim korišćenim materijalima. Zbog toga je lako rukovati u slučaju instalacije ili prenosa. Plastični rezervoari su stoga idealno rešenje za mobilnu upotrebu.

Cene naših proizvoda zavise od dosta faktora, pre svega zapremine, željenih priključaka… zbog toga nismo u mogućnosti da istaknemo cene na sajtu. Za sve informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona: 064 474 032 6 i 064 836 859 4 kako bi nam tačno rekli šta želite, a mi Vama ponudili najbolje rešenje. Hvala na razumevanju!

Podeli sa prijateljima
POZOVITE NAS