fbpx

Plastične kace za vinogradarstvo i voćarstvo

Naše plastične kace su izrađene od polietilena visoke gustine (HDPE) i polipropilena (PP), tehnikom spiralnog namotavanja i kao takve imaju odlične karakteristike i osobine. Imaju široku primenu u domaćinstvu, poljoprivredi, stočarstvu, voćarstvu, povrtarstvu, vinogradarstvu…

Izrađujemo ih u raznim veličinama i zapreminama u zavisnosti od Vaših potreba. Pored toga, postoje razni dodaci i priključci koji mogu da se ugrade, kako bi Vam olakšali dolivanje, odlivanje tečnosti, praćenje količine… Takođe, Vi birate da li će Vaše nove kace da imaju poklopac ili ne, kao i to da li će biti ojačane, a sve to na osnovu Vaših potreba i zahteva.

U daljem tekstu govorimo o primeni plastičnih kaca u vinogradarstvu i voćarstvu. Takođe Vas upoznajemo sa njihovim sjajnim karakteristikama i mogućnostima koje su zaista raznovrsne.

Plastične kace za voće

Od kasnog proleća do kasne jeseni, ulice, dvorišta, vinograde i voćnjake krase razni plodovi, šareni i ukusni. Ukoliko imate veliku količinu voća, potrebno ga je negde skladištiti. A pre skladištenje, tu je njegova berba. I pre svega pitanje, kako sve to pojednostaviti i učiniti manje napornim?

U svemu tome mogu da Vam pomognu plastične kace, jer su najpraktičnije kada je u pitanju skladištenje voća, posebno ako posedujete voćnjak ili vinograd. Prilikom berbe one su tu kao Vaš asistent koji Vas neće izneveriti. Od voća se ništa ne baca, pa tako i ono nejestivo ide u kominu. I za skladištenje komine sjajne su naše plastične kace. Rakija koja se kasnije dobije, mora da stoji u nečemu sigurnom i zaštićenom. Upravo su plastične kace odlične za čuvanje rakije ili vina.

Hajde da se detaljnije upoznamo sa primenom plastičnih kaca u voćarstvu i vinogradarstvu i otkrijemo zašto su baš naše plastične kace neophodne u radu sa voćem.

plasticne kace osecina za vocarstvo i vinogradarstvo

Plastične kace za skladištenje voća

Pošto ste obrali voće, na redu je njegovo skladištenje. Gde ostaviti toliku količinu voća? Jednostavno je, ostavite ih u istim tim kacama u koje ste brali voće. Dakle, nema potrebe za premeštanjem voća iz kaca.

U našim plastičnim kacama Vaše voće je na sigurnom, jer su između ostalog kace otporne i na hemikalije. U slučaju da se neko hemijsko sredstvo prospe pored kace i dotakne je, njoj se ništa neće desiti a voće ostaje netaknuto. Ukoliko ste slučajno u žurbi ostavili kacu punu voća na sred dvorišta, a naprasno je pao letnji pljusak, nema razloga za brigu. Kace su vodootporne i kiša ih neće uništiti.

Vaše voće će Vas čekati tamo gde ste ga i ostavili samo još i oprano (naravno ukoliko kaca nema poklopac). Takođe, ako iznenada padne led, a niste premestili kacu u šupu ili ostavu, nema veze. Kace su otporne i na uticaj leda, pa tako prilikom snažnijih udaraca neće pući i raspasti se.

Plastične kace za kominu

Svi znamo da uvek ostane ono malo trulije voće, što ne može baš da se iskoristi za jelo. To se najčešće baca u kominu. Za čuvanje komine ponovo su idealne plastične kace.

Za ovu svrhu najbolje su one sa poklopcem, jer imaju odličan patent zatvaranja, pa tako sladištene materije ne ispuštaju i ne primaju miris. Ovako skladištena komina može da se čuva i u ostavi u domu ili bilo kom zatvorenom prostoru, jer neće širiti neprijatan miris.

Takođe, plastično svojstvo naših kaca ne dozvoljava isparavanje alkohola, pa je to još jedan dobar razlog da kominu čuvate baš u plastičnim kacama. Još jedna dobra osobina plastičnih kaca je ta, da ne absorbuju mirise. Dovoljno je samo da ih dobro operete i isperete i spremne su za narednu upotrebu i za skladištenje nekih drugih materija ili namirnica.

Plastične kace za vino i rakiju

I na kraju, posle napornog rada, vreme je da popijemo po jednu! Plastične kace sa vodenim dihtungom su savršene za čuvanje Vašeg vina ili rakije. Prsten napunjen vodom umeće se na vrh kace i time stvara savršen dihtung. Vaše omiljeno vino je na sigurnom, ukus mu se ne menja, a ni rakija ne postaje slabija vremenom, jer je idealno zaštićena.

Dakle, piće može da stoji u kacama dugo, bez promena. Takođe, možete slobodno pomerati kacu punu vina ili rakije, sa jednog mesta na drugo, bez straha da će se tečnost prosuti, jer dihtung odlično obavlja svoj posao. A za lakše doziranje omiljenog pića.

Zaključak

Naše plastične kace idealno su rešenje za većinu Vaših potreba u voćarstvu i vinogradarstvu. Imaju odlične karakteristike i osobine i kao takve koriste se za različite materije.

Pošto su multifunkcionalne, predstavljaju dobru investiciju, jer možete da ih koristite iznova, za voće u svim njegovim oblicima i stanjima.

Mogu da se koriste sa ili bez poklopca u zavisnosti od njihove svrhe. Pored svih ovih prednosti njihova cena je povoljna, a pošto su dugotrajne (vek trajanja iznosi oko 50 godina), predstavljaju najbolje proizvode koji Vam mogu biti od velike pomoći za rad u voćnjaku, vinogradu ili pak u svom dvorištu.

Cene naših proizvoda zavise od dosta faktora, pre svega zapremine, željenih priključaka… zbog toga nismo u mogućnosti da istaknemo cene na sajtu. Za sve informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona: 064 474 032 6 i 064 836 859 4 kako bi nam tačno rekli šta želite, a mi Vama ponudili najbolje rešenje. Hvala na razumevanju!

Podeli sa prijateljima
POZOVITE NAS