fbpx

Imate problem sa otpadnim vodama?
Ne možete da se odlučite da li da zidate ili da kupite plastičnu septičku jamu?

U tekstu ispod pročitajte moje iskustvo sa kanalizacijom (otpadnim vodama) i kako sam na preporuku prijatelja problem rešio za pet dana.

batricevic aleksandar

Nakon izgradnje kuće u naselju Zabran (Obrenovac), saznao sam šokantnu vest, kanalizacija koja je par meseci pre početka izgradnje kuće prošla kroz ulicu, nije puštena u rad, i ne zna se kad bi to moglo da se desi.

Sada se pitate, kako sve to nisam proverio pre izgradnje kuće?

Naravno da jesam, raspitao sam se do poslednjeg detalja, obećali su da će sve završiti i da ću moći da se priključim na istu. Takođe, imao sam projekat, platio sve takse za priključak i ostalo, ali jednostavno i sami znate kako nam sistem u zemlji funkcioniše.

Nakon saznanja ove vesti, prvo sam proverio sa komšijama koje su mi to samo potvrdile, a zatim sam otišao u javno komunalno gde su me slali iz kancelarije u kancelariju, da bi mi na kraju rekli da je najbolje da uradim svoju septičku jamu, a da se kasnije mogu lako priključiti na gradsku kanalizaciju kada ona bude puštena u rad.

Ovaj problem sam samo dodao na listu već postojećih, a nije ih malo kada gradite kuću.

Pozvao sam majstora koji radi na kući kako bih se konsultovao sa njim, da vidim šta mi predlaže i koja je najbolja varijanta. On mi je predložio da oni kopaju rupu i zidaju septičku jamu od blokova, što mi je bilo ok, ali kada mi je rekao cenu koliko će sve da košta nije mi bilo svejedno na sve već postojeće troškove.

Ostavio sam sve otvoreno i sačekao par dana da se slegne i porazgovaram sa još nekim. To se ispostavilo kao pravi potez, jer sam u međuvremenu sreo prijatelja Veljka (Stubline), koji mi je rekao da je problem otpadnih voda rešio postavljanjem plastične septičke jame.

I stvarno, pozvao sam ljude koje mi je on preporučio, konsultovao se sa njima oko potrebne zapremine septičke jame i dogovorio oko cene i vremena isporuke. Četiri dana kasnije septička jama je bila u mom dvorištu, a naredni dan sam angažovao momke koji su iskopali rupu, postavili je i povezali.

plasticne septicke jame osecina nepristupacni tereni
POZOVITE NAS